Emico

Groei E-commerce nog niet ten einde

Door: Emico

Het aantal online shoppers in Nederland blijft maar stijgen. Het CBS berekende dat over heel 2014 Nederland 10,4 miljoen shoppers kende. Dit is ruim 60% van de gehele Nederlandse bevolking en hiermee staat Nederland in de top van Europa.

Het grote aantal online shoppers in Nederland vertaald zich ook naar het hoge aantal online uitgaven van Nederlanders. Na grootmachten als Groot Brittannië, Rusland, Italië, Frankrijk en Duitslands bezet Nederland de zesde plek als het gaat om online uitgaven in de e-commerce.

Afbeelding via twenga-solutions.com.

Van de ruim 10 miljoen shoppers in Nederland is ongeveer acht miljoen een zogenaamde frequente shopper. Zij kochten drie maanden voorafgaand aan het onderzoek van het CBS een product of dienst via internet. Hoewel de groei de laatste jaren minder sterk is als rond 2008, is er nog altijd een groei te zien in de e-commerce.

Groei dankzij mobiel

De grote groei van e-commerce binnen Nederland is met name te danken aan de opmars van mobiel. Met mobiele groei wordt bedoeld dat de online aankopen via zowel tablet als smartphone is gestegen. Waar in 2013 de online uitgaven via mobiel nog ongeveer één miljard euro was, ligt dit in 2016 waarschijnlijk rond de drie miljard euro.

Europa groeit harder

De keerzijde van het hoge aantal uitgaven van Nederlanders is dat de groei minder hard is dan in de omringende landen in Europa. De gemiddelde uitgaven van Nederlanders ligt op ongeveer 785 euro (een stijging van 8,1% ten opzichte van 2014), terwijl die in Europa op 970 euro ligt, een stijging van 11,1%. Het hoge uitgaven patroon in Europa is met name te danken aan de Engelsen en de Duitsers. Zij gaven in 2014 respectievelijk 1389 en 1211 euro per persoon uit. (marketingonline.nl).

Waar eindigt dit?

Dat is moeilijk te voorspellen. De rek is er voorlopig nog niet uit. Vooral op het gebied van mobiele aankopen is er naar verwachting de komende jaren volop ruimte voor groei. Bedrijven zullen mee moeten gaan in deze ontwikkelingen. Gelukkig doen ook steeds meer bedrijven dit en komt de focus steeds meer op online te liggen. Dit betekent ook dat de concurrentie alleen maar zal blijven toenemen. Toch is Nederland, zo blijkt, een grote speler op het gebied van e-commerce waardoor er altijd kansen liggen voor slimme ondernemers die deze markt durven in te stappen.

Profiteer mee (optioneel meenemen, kan te commercieel zijn)

Wanneer u al actief bent of van plan bent actief te worden in de e-commerce dan doet u er goed aan eens te informeren bij ons voor de mogelijkheden. In een competitieve markt zorgen wij voor de beste producten en diensten. Wij garanderen een supersnelle webshop die gebruikt maakt van de beste technieken en standaarden. Wij hebben al menig webshop geholpen te groeien in deze e-commerce branche. Neem contact met ons op voor de vele mogelijkheden.

Emico bedenkt revolutionaire oplossing voor Magento shops met trage checkout!

Door: Emico
Meld je aan voor onze nieuwsbrief