Emico Logo Tagline Wit

Over ons

We helpen je graag om ons een beetje beter te leren kennen. We hebben een rijkelijk verleden en een bak aan ervaring. We zijn een van de beste in technisch complexe zaken en bewijzen dat keer op keer.


2009

Wie kan het fiksen

Toen we in 2009 begonnen, was dat niet vanaf papier. We waren aan het freaken en zaten 20 uur per dag in de techniek. Zonder dat we er een helder idee mee hadden, bouwden we unieke kennis op. Steeds meer mensen kwamen op ons pad omdat ze elders geen antwoord kregen.

Het draaide altijd om een spanningsveld tussen techniek en performance. Klanten liepen tegen een limiet aan. Hun shops stonden onder druk, konden pieken niet aan, zagen de laadtijden teruglopen. Ze verloren geld en groeikansen door techniek en niemand die het kon fiksen.

 


2012

All about performance

Zo werden wij een soort laatste redders in nood. Wanneer het de rest te complex werd. In korte tijd werden we een powerhouse voor high performance Magento oplossingen. Hoe complexer hoe beter. We bouwden onze eigen applicaties en werden steeds beter in samenhangende strategieën.

Emico is tegenwoordig een gewild bedrijf, maar de pioniersgeest en gretigheid zijn nog precies hetzelfde. Er is maar één motto dat we een lijstje waardig vinden en dat is performance. Performance naar ongekende hoogtes tillen, is onze enige drijfveer. Zo was het in 2009, zo is het en zo blijft het.


2015

Hypertransparant en in topvorm

Inmiddels bedienen we de top van het Nederlandse en Duitse Magento e-commerce landschap. Opvallend veel marktleiders weten de weg naar Emico. Wie 5 tot 10 miljoen omzet draait, maar wil doorstoten naar 20, snapt dat techniek een bepalende factor is. Maximaal rendement, vraagt om maximale performance.

Maar geloof ons niet op onze mooie woorden. Monitoren is onze tweede natuur. Zonder kraakheldere informatie is praten over performance een slap verhaal. Emico is Hypertransparant. Tot in de kleinste details meten we door. Zo houden we onszelf – en jou- in topvorm.


2017

Tijd voor een sprong voorwaarts

Het betekent ook dat alles wat we beweren, aantoonbaar is. What we say, is what you get. Wat kunnen we voor je doen? Is je shop toe aan een sprong voorwaarts? Let Emico do the magic.


2019

Verhuizing naar Rhenen

Na lang wachten is het dan eindelijk zover, we zijn verhuist naar Rhenen! In ons splinternieuwe pand op 20 stappen van de Rijn zullen we vanaf Juli 2019 onze klanten bedienen. Kom ons hypermoderne pand met prachtig uitzicht ook eens bekijken, onder het genot van een gruwelijke bak koffie!


2021

COVID-19 en deels thuiswerken

Ons nieuwe pand is maar beperkt gebruikt voor het gehele team, het hybride werken heeft deels zijn intrede gedaan. Verder is het team flink gegroeid en betreft het nu zo’n 35 FTE in totaal. Enkele nieuwe opdrachtgevers in deze fase zijn: BERG Toys, Fleur en Protest Sportswear.


2023

Emico post corona

Ondanks de Corona-periode kunnen we spreken over een mooie periode, zo hebben we flinke stappen gemaakt in de verdere professionalisering van onze organisatie, zijn we o.a. great place to work gecertificeerd! Enkele nieuwe opdrachtgevers in deze fase zijn: Verfwinkel, Vedder & Vedder en Cavallaro Napoli.


2024

2e locatie in Rotterdam

Emico heeft een 2e locatie in Rotterdam geopend. We zijn wederom Great Place to Work gecertificeerd.
Een heel gaaf nieuwsfeit is dat BERG Toys live is gegaan op onze eigen ontwikkelde PWA stack.
Enkele nieuwe opdrachtgevers in deze fase zijn: Plutosport en Lamp & licht.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief