Emico Logo Tagline Wit

Headless Webshops (PWA)

Wij houden van bijzondere dingen doen. En dat is precies wat wij met onze ontwikkelde headless webshops kunnen doen. Op zoek naar maximale flexibiliteit en performance voor je webshop? Zit de techniek je in de weg? Emico ontwikkelt de meest krachtigste headless webshops van Nederland.

Wat Is Een Headless Webshop

Wat is een headless webshop?

Headless is een techniek waarmee je de backend en frontend van je webshops van elkaar loskoppelt. Dit heeft als voordeel dat je extreem flexibel kunt zijn en er voor je webshop eigenlijk geen beperkingen meer zijn.

Bij traditionele e-commerce software zoals Magento werken de frontend en backend nauw met elkaar samen. Door dit van elkaar los te trekken ontwikkelen we een compleet nieuwe frontend, gekoppeld aan de backend van in dit geval Magento. 

De fronted is in dit geval ontwikkeld met de nieuwste PWA-technologie (progressive web app) en communiceert met de (Magento) backend via de API.

Performance Pwa

Performance die door het dak gaat

Een van de grootste voordelen van headless webshops is dat je zelf volledige controle hebt over de frontend. En laat dit nu eens goed nieuws zijn voor onze Emico ontwikkelaars. Omdat wij alle kennis zoals React, PWA & SPA in huis hebben maken wij webshops die qua performance niet te evenaren zijn.

Kanalen Headless Shop

Eenvoudig nieuwe kanalen aansluiten

Een webshop is allang geen platform meer waar je producten vindt en bestelt. Webshops zijn tegenwoordig extreem veeleisend. Denk aan koppelingen met chatbots, market places, meerdere betaalopties, apps, integratie met voice en nog heel veel meer. Met een headless webshop is het veel eenvoudiger deze kanalen te integreren. Voor ons is dan ook niets te gek als het gaat om nieuwe kanalen. Daag jij ons uit?

Pwa Spa

Progressive Web Applicaties (PWA)

PWA’s zijn applicaties waarbij mobiel gebruik centraal staat en die web-functionaliteit gebruikt om een app-achtige gebruikerservaring te bieden. Je kunt er dus veel kanten mee op en dat merken wij ook bij onze klanten. Zo ontwikkelden wij een PWA/SPA voor PME Legend en Swiss Sense. Zij plukken hier nog iedere dag de vruchten van door de extreme flexibiliteit die het ontwikkelteam van Emico heeft aangebracht.

Faq Emico

Veel gestelde vragen

Dat snappen wij. Omdat headless webshops nog relatief nieuw zijn binnen de e-commerce branche zullen zowel webshops als ontwikkelaars hier veel ervaring mee op moeten doen. Een eerste goede stap is om je goed in te lezen en te sparren met experts op dit gebied. Hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Wel kun je jezelf een aantal vragen stellen:

  • Ben je van plan een mobiele app te ontwikkelen?
  • Ben je toe aan een nieuwe website?
  • Komt je meeste websiteverkeer via mobiel binnen?
  • Loopt je huidige website achter als het gaat om performance en conversie?
  • Heb je voldoende budget?

Wanneer je vier van bovenstaande vijf vragen met een ‘ja’ beantwoordt, doe je er goed aan om de mogelijkheden van een PWA te onderzoeken.

Klanten die hosting nodig hebben brengen wij onder bij onze partner Hipex. Wij gaan voor de beste kwaliteit. Onze mening is dat hosting een essentieel onderdeel is van goedlopende headless webshops. Hipex beschikt over ervaren ontwikkelaars, die allen veel ervaring met hosting hebben én gecertificeerd zijn.

 

 

 

Meer informatie aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief