Emico

De voordelen van Magento 2

Door: Emico

De market share van Magento binnen de e-commerce wereld is echt enorm. Hoewel  er ook alternatieve oplossingen zoals Shopware en Sylius voorhanden zijn weten de meeste grote webshops hun weg naar Magento nog altijd makkelijk te vinden.

Magento biedt immers een uitgebreide toolbox voor webshopeigenaren wat het leven van shopeigenaren een stuk aangenamer maakt. 

Toch staan veel webshops of bedrijven op een belangrijk kruispunt. Onlangs is de ondersteuning voor Magento 1 stopgezet en daarmee upgraden steeds meer partijen naar Magento 2. 

Dan is de vraag die veel gesteld wordt of het het waard is om te upgraden naar Magento 2. Of toch misschien een deurtje verder kijken? 

Magento 2 is wat ons betreft een slimme keuze en daarom nemen we een aantal redenen om gebruik te maken van Magento 2 met je door.

Waarom überhaupt Magento gebruiken voor je webshop?

Magento is hedendaags nog altijd een van de meest gebruikte open source e-commerce platformen. Maar waarom precies, waarom zou je überhaupt kiezen voor Magento voor jouw webshop?

Je hebt veel nieuwe mogelijkheden.

Een Magento webshop biedt je een hoop nieuwe mogelijkheden, en daarmee ook een veel nieuwe kansen. Wanneer je als webwinkel echt wilt groeien op het internet, dan biedt Magento een groot aantal mogelijkheden op het gebied van catalogus management, marketing en promotie.

Een webshop met Magento is in de basis zoekmachinevriendelijk wat een potentieel voordeel geeft ten opzichte van andere shop software in de markt.

Daarnaast kun je met Magento ook gebruik maken van andere slimme functionaliteiten zoals kortingscodes en prijsregels. 

Magento biedt uiteraard ook marketing en sales extensies. Je kunt hiermee je webshop naar een nog hoger niveau te tillen. 

Magento is makkelijk te koppelen aan andere software pakketten.

Er zijn diverse processen die in een webshop plaats moeten vinden voordat een product verkocht en verzonden kan worden.

Denk aan administratie, CRM, vervoerders, betalingen, voorraadbeheer, etc. Een Magento webshop is te koppelen aan vrijwel ieder bekend e-commerce softwarepakket die het mogelijk maken om processen eenvoudiger en effectiever te maken. 

Waarom kiezen voor Magento 2?

Magento heeft per 1 juni 2020 de ondersteuning voor Magento 1 stopgezet. Daarmee kondigt Magento indirect aan dat het tijd wordt om te upgraden naar het nieuwere Magento 2. Hoewel dat nog niet direct nodig is, zul je er vroeg of laat mee te maken krijgen.

Maar wat zijn nu de voordelen om te kiezen voor Magento 2?

Mobielvriendelijkheid.

Magento 2 is klaar voor functionaliteit op mobiele telefoons. Dit betekent dus dat Magento 2 beschikt over betere responsiveness. In de huidige tijd waarin webshops gebruikt worden op ieder denkbare mobiele apparaat is een goede werking op mobiel een absolute must.

Out of the box is dit in Magento 2 goed geregeld. Voordelig voor jou als webshopeigenaar, voor ontwikkelaars en uiteindelijk de bezoeker die hier het meest van profiteert.

Nieuwe features

Met de komst van Magento 2 worden er ook nieuwe features geïntroduceerd. 

Zo heeft Magento 2 uitgebreide functionaliteit voor voorraadbeheer waarin voorraden vanuit verschillende voorraadlocaties beheert kunnen worden. 

Enkele andere opvallende toevoegingen zijn de geheel vernieuwde checkouk, een ingebouwde full page cache oplossing in Magento 2 Open Source.

Verder zijn er onder de motorkap ook allerlei technische vernieuwingen doorgevoerd waarmee het platform naar een hoger niveau getild is.

Verbetering op het gebied van zoekfunctionaliteit.

Magento 2 heeft ook een grote sprong gemaakt op het gebied van zoekfunctionaliteit. Bezoekers kunnen nu veel gemakkelijker producten vinden. Door middel van de introductie van Elastic Search technologie is de standaard zoekfunctionaliteit een aanzienlijk stuk beter geworden ten opzichte van haar voorganger.

Elastic Search Magento 2

De snelheid is aanzienlijk verbeterd.

De snelheid is voor veel mensen die gebruik maken van bepaalde services één van de belangrijkste uitgangspunten. 

Veel mensen verwachten het niet, of ze denken niet dat de overstap van Magento 1 naar Magento 2 een groot verschil maakt in snelheid, maar niets is minder waar! 

Magento 2 kent een ongelooflijke toename in snelheid ten opzichte van zijn voorganger. De serverbelasting is bijvoorbeeld een aanzienlijk stuk kleiner geworden door innovatie van diverse services.

Een verbeterde User Interface (UI).

Iets wat niet vergeten mag worden: de ruim verbeterde UI van Magento 2. De UI van Magento 1 was al redelijk verouderd en daarmee was deze zeker ook toe aan een update. 

De UI van Magento 2 ziet er ten eerste al een stuk aantrekkelijker uit, daarnaast is het navigeren een stuk gemakkelijker en is er veel vereenvoudigd. Dit betekent dus ook dat het gebruiksgemak aanzienlijk is verbeterd. 

Dit maakt Magento 2 al een stuk toegankelijker voor een groter publiek.

Steeds meer beschikbare extensies.

Net hebben we al benoemd dat Magento een ongelooflijk groot aantal beschikbare extensies (uitbreidingen) kent. Je hebt dus enorm veel mogelijkheden om je webshop te blijven verbeteren. Het aanbod in extensies van Magento 2 groeit en deze groei is nog lang niet over.

Nog niet heel lang geleden was het af en toe nog wel eens zoeken naar de juiste plug-in voor Magento 2. Die tijd is echter volledig voorbij, inmiddels is het veel makkelijker om de juiste Magento 2 plug-in te vinden.

Het maakt niet uit of je nu een extensie zoekt voor het verbeteren van de SEO, een extensie voor een Blog of een Abandoned Cart, je hebt inmiddels een ruime keuze waar je vrijwel altijd de juist oplossing zult vinden.

Magento Marketplace

Producten uploaden is nu een stuk makkelijker.

Met Magento 2 is het aanmaken van nieuwe producten een stuk makkelijker geworden. Je kunt nieuwe producten nu uploaden door middel van een stap-voor-stap proces. Hierdoor is het uploaden van producten niet alleen makkelijker, het gaat ook nog eens een stuk sneller, en het maakt het algehele proces een stuk efficiënter en nauwkeuriger.

Makkelijker uitvoeren van tests.

Het tot uitvoering brengen van geautomatiseerde tests in de eerste versie van Magento was niet echt heel makkelijk. Gelukkig heeft Magento bij haar tweede editie hier een stuk meer aandacht op gevestigd. 

Het is namelijk belangrijk om je software geautomatiseerd te testen om het introduceren van bugs te voorkomen. In Magento 2 is er sprake van een ingebouwd test framework waardoor je nu makkelijk automatisch testen kunt uitvoeren. 

Het maakt hierbij niet uit hoe groot de site is of hoe complex deze is, je kunt altijd beroep doen op de mogelijkheid tot automatisch testen.

5 populaire Headless CMS-systemen uitgelicht

Door: Emico
Meld je aan voor onze nieuwsbrief