Emico Logo Tagline Wit

De huidige stand van zaken op het gebied van PWA’s

Door: Emico

Dat PWA-techonologie op dit moment hot is, hebben we in eerdere blogartikelen al aangestipt. Steeds meer grote webshops en andere grote internetbedrijven omarmen de Progressive Web App.

Volgens Gartner Research zullen Progressive Web Apps eind 2020 50% van alle consumentgerichte native apps vervangen.

Nu zal dit per land en per niche verschillen, maar het geeft wel aan dat de Progressive Web App here to stay is.

De PWA

Nog even snel een korte toelichting wat een PWA ook alweer is. PWA staat voor Progressive Web App en dit is een mobiele webpagina die functioneert en aanvoelt als een normale native app. 

Je geniet hiermee dus van de voordelen van een website en native app in één. Een PWA is over het algemeen erg betrouwbaar omdat deze ook offline beschikbaar is. Bovendien zijn ze erg snel en zorgen ze voor een erg hoge engagement.

Waar staat de PWA nu?

Tegenwoordig zijn Progressive Web Apps toegankelijk via je smartphone en desktops. Op een desktop is de PWA in meerdere browsers beschikbaar (voor iOS-gebruikers kan alleen Safari worden gebruikt om een PWA aan het startscherm toe te voegen). PWA’s ondersteunen ook veel van dezelfde functies die desktop apps of native apps ondersteunen.

Mobiele PWA’s

Hoewel PWA’s op zowel iOS als Android werken, zijn de specifieke kenmerken van Safari van invloed op welke functies iOS-gebruikers kunnen gebruiken. Voor Android-gebruikers kunnen PWA’s worden toegevoegd via meerdere browsers. Dit blijkt wel uit de onderstaande vergelijking:

Mobiele Pwa Functies

Desktop-PWA’s

Desktop PWA’s werken op dezelfde manier als desktop-applicaties. Desktop-PWA’s worden ondersteund op ChromeOS, Windows, Linux en MacOS.

PWA zorgt voor verbeteringen

Op de website PWA Stats staan erg veel case studies van bedrijven die succesvol een PWA hebben gelanceerd. Enkele bekende voorbeelden zijn:

Pinterest

  • Time Spent: +40%
  • User-Generated Ad Revenue: +44%
  • Core Engagements: +60%

Lancôme

  • Mobile Revenue: +36%
  • Load Time: 1.7 seconds

AliExpress

  • Conversion Rates: +104%
  • Time Spent per Session: +74%
  • Pages Visited per Session: 2x

Kubota

  • 192% groei in dagelijkse bezoekers
  • 26% groei in gemiddeld maandelijks verkeer

Ook wij hebben bij enkele van onze klanten zeer positieve resultaten behaald. Zij zagen een flinke toename in bezoek en conversie.

Heb je ook interesse in een PWA voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

SEO voor Progressive Web Apps (PWA)

Door: Emico
Meld je aan voor onze nieuwsbrief