Responsive website en responsive web app

Responsive website, responsive internetapplicatie, responsive webshop… u zult de term ‘responsive’ vast al vaak voorbij horen komen. Responsive (ook wel ‘adaptive’ genoemd) is dan ook een ontwikkeling die niet genegeerd kan worden: een adaptive website of een adaptive webapplicatie schaalt mee met het scherm van het apparaat waarop de site of webapplicatie bekeken wordt, zoals een smartphone of tablet.

Het belang van een responsive website en een responsive webapplicatie

Internetverkeer gaat allang niet meer alleen via de computer. Iedere dag worden websites en webshops miljoenen malen via tablets en smartphones bekeken. Ook het aantal online aankopen via deze devices stijgt in rap tempo. Was de omzet via mobiele apparaten in 2013 nog 0,22 miljard euro, de verwachting is dat dit in 2017 1,07 miljard euro zal zijn. Hierdoor is en wordt het belangrijk dat een website, webshop of webapplicatie responsive is, zodat de site en/of app meeschalen.

Deze ontwikkeling kan onmogelijk genegeerd worden. Wie geen responsive website of responsive webapplicatie aanbiedt, jaagt online klanten weg. Dat klinkt hard, maar is absoluut waar. Klanten willen niet eindeloos scrollen en ‘swipen’ op een website, maar de informatie waarnaar ze op zoek zijn direct in de juiste verhoudingen op hun scherm zien. Gebeurt dat niet, dan haken consumenten snel af. Met een responsive website of een responsive webapplicatie zorgt u er dus voor dat de klant niet weggaat, maar eerder tot conversie overgaat.

Daarnaast hebben responsive websites en responsive webapplicaties een positief resultaat op de ranking in Google, zij zullen sneller hoger in de zoekresultaten te staan.

Uw eigen responsive website of webapplicatie

U ziet het, het is belangrijk om ‘responsive’ niet te negeren. Wilt u ook een responsive website of een responsive web applicatie? Geen probleem voor Emico! Onze professionals hebben veel ervaring met responsive websites en responsive internetapplicaties. Wij zijn u dan ook graag van dienst als het om responsive gaat.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de vele mogelijkheden!

Bel mij terug

Wilt u ook dat uw webshop niet meer wordt gerelateerd aan technische problemen?
M: info@emico.nl