Emico Logo Tagline Wit

Bij Swiss Sense slapen ze nu goed

Bij Swiss Sense verzorgen wij de complete techniek voor de e-commerce tak. En hoe! De resultaten gaan inmiddels door het dak.

swiss-sense

Swiss Sense is inmiddels een begrip als het gaat om alles wat met slaapcomfort te maken heeft. Met ruim 100 Swiss Sense winkels in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk en een flinke online aanwezigheid is Swiss Sense een enorm grote e-commerce speler geworden. En hoe mooi is het dat wij met Emico samen Swiss Sense nog beter op de kaart zetten.

De webshop/webapplicatie van Swiss Sense hebben wij overgenomen van een ander development bureau. En dat valt niet altijd mee. Het blijft een uitdaging om code over te nemen van een oude leverancier en direct de opdracht te krijgen zoveel mogelijk stabiliteitsproblemen op te lossen.

Goed, wij gaan een uitdaging niet uit de weg en hebben in de eerste paar weken alle stabiliteitsproblemen opgelost.

swiss-sense
Switch Sense bedroom

Meer dan alleen Magento 2

De e-commerce omgeving van Swiss Sense is gemaakt in Magento 2. Maar dit betekent niet dat we alleen in Magento 2 ontwikkelen.

De uitdaging bij Swiss Sense ligt hem vooral in alle extra functionaliteiten. En hier zijn we dan ook best trots op. Denk aan:

  • Matraswijzer
  • Uitgebreide boxspringconfigurator gemaakt in React.
  • Integratie met een 3D configurator
  • Aparte pagina/koppeling voor tablets die in de fysieke winkels liggen
  • Complete kassasysteem vervangen waarbij we de Magento frontend als kassasystemen gebruiken.
  • Koppeling met hun ERP-systeem (SAP)
Zonder Titel (734 X 1000 Px)

Analyseren, verbeteren, meten

We kunnen wel stellen dat Swiss Sense ons enorm uitdaagt. En daar houden wij van. Met honderden uren per maand aan development capaciteit zijn wij dagelijks bezig het beste te geven voor de e-commerce stack van Swiss Sense.

Hierbij ligt de focus altijd op kwaliteit, stabiliteit en techniek. Dit is tegelijkertijd een enorme uitdaging in zo’n omvangrijk project, waar Emico absoluut in uitblinkt.

Ondanks strakke deadlines verliezen wij nooit de focus op de zaken die er echt toe doen. Omdat de stabiliteit gewaarborgd moet blijven steken wij veel tijd en energie in het opzetten van automatische testen, het actief monitoren van issues en uitgebreide performance analyses.

De focus bij Emico ligt altijd op kwaliteit, stabiliteit en techniek

Resultaat om trots op te zijn

Voor ons is het belangrijkste resultaat dat wij een enorme betrouwbare partner voor Swiss Sense zijn. Ondanks de grootte van het project gaan wij geen uitdaging uit de weg. 

Implementaties zoals de Boxspringconfigurator en Matraswijzer zorgden uiteindelijk voor zo’n 200% groei. Wij zijn er dan ook trots op dat Swiss Sense met behulp van Emico zo hard is gegroeid.

Wil jij ook e-commerce resultaten die door het dak gaan en met een gerust hart gaan slapen? Emico gaat de grootste e-commerce uitdagingen aan. Je kunt ons wakker maken voor complexe vraagstukken. Niets is ons te gek!

Informeer naar de mogelijkheden
Meld je aan voor onze nieuwsbrief