Emico Logo Tagline Wit

Sneakerbaas

Sneakerbaas is sinds 2007 de webstore voor exclusieve sneakers.

sneakerbaas

Sneakerbaas.nl is sinds 2009 de absolute webwinkel voor exclusieve sneakers. Sneakerbaas.nl biedt haar klanten niet alleen sneakers maar ook een unieke online winkel ervaring. Deze unieke online winkel ervaring wordt mede mogelijk gemaakt door Magento. De pijlers van Sneakerbaas.nl zijn onder te verdelen in: een exclusief productassortiment, veilig winkelen, simpele navigatie, betrouwbare levering en persoonlijk advies. Voor Sneakerbaas.nl is de webshop van groot belang. Deze moet betrouwbaar, veilig en snel zijn.

In het najaar van 2013 is contact gezocht met Emico om Sneakerbaas.nl hierbij te ondersteunen. Technisch gezien was er nog flinke winst te behalen voor Sneakerbaas.nl. Uiteindelijk is er voor Sneakerbaas een volledige nieuwe webshop gerealiseerd gebaseerd op Magento 1.9.

sneakerbaas
visual2_sneakerbaas

Een nieuwe shop

In samenspraak met Sneakerbaas is er besproken om een geheel nieuwe shop te gaan bouwen. Dit betekent onbeperkte vrijheid in de jacht op de beste performance. Iets waar we ons comfortabel bij voelen en waar Sneakerbaas alles behalve spijt van heeft gekregen.

Sneakerbaas kwam als een wervelwind en werd in korte tijd ongekend populair door de verkoop van exclusieve sneakers. Het belang van een sterke herkenbare eigen identiteit was voor Sneakerbaas dan ook een grote eis. Er is een complete nieuwe look and feel gerealiseerd waar Sneakerbaas vandaag de dag nog steeds profijt van heeft.

visual1_sneakerbaas

Air performance max

Snelheid behoort tot de kernwaarden van Sneakerbaas. Dan mag een snelle shop uiteraard niet ontbreken. Sneakerbaas vroeg ons de beste performance prestaties te realiseren en gaf ons hiervoor de vrijbrief. We gingen met nieuwe technieken aan de slag en brachten alle pagina’s qua laadtijd tot onder de seconde.

Door de performance verbeteringen wist Sneakerbaas in korte tijd nog meer exclusieve sneakers te verkopen maar vonden wij de air performance max de beste in zijn soort.

visual4_sneakerbaas

Full Page Cache a la Emico

Een van onze eigen paradepaardjes is onze unieke Full Page Cache. Die hebben we voor Sneakerbaas ingebouwd. Een van de belangrijkste features van onze FPC is dat dynamische content nauwelijks invloed heeft op de cache. Pagina’s worden automatisch zo herschikt dat vrijwel alle content nog steeds uit de cache komt. Het is een van de factoren die leidt tot de uitmuntende performance waar Sneakerbaas nu de vruchten van plukt.

visual3_sneakerbaas

Geautomatiseerde verkoopmachine

Het verkopen van exclusieve sneakers wijkt sterk af van de verkoop bij “normale” sneakers. Van een bepaald type sneaker worden er een beperkt aantal geproduceerd om exclusiviteit te garanderen. Ook worden verkoopregels bepaald om elke aanbieder van exclusieve sneakers gelijkheid te bieden. Dit houdt in dat er op gezette tijden voor een vaste periode van meestal enkele dagen sneakers online mogen worden geplaatst.

Het online zetten van deze schoenen deed Sneakerbaas voor de Emico periode altijd handmatig. Dit was niet alleen tijdrovend maar soms ook nachtwerk. Gezien niemand graag midden in de nacht opstaat om sneakers online te zetten en daarna weer te gaan slapen was het een logische stap dit te automatiseren. Zo gezegd zo gedaan en de rest was geschiedenis. Iedereen bij Sneakerbaas kreeg meer vrije tijd en kon zich op andere zaken gaan richten.

visual5_sneakerbaas

High performance hosting

Ook hosting kan een grote bijdrage leveren aan een hoge performance. De servers van Hipex leveren een ongekende snelheid en stabiliteit aan Magento shops. De hosting oplossing van Hipex is volledig op Magento ingericht. Het verwerken van flinke bezoekersaantallen is hierdoor nog maar een koud kunstje. Vanaf dag 1 op de servers van Hipex waren de stabiliteitsproblemen van Sneakerbaas verleden tijd.

visual9_sneakerbaas

Zeer uitgebreide filtering

Sneakers bestaan tegenwoordig in allerlei kleuren en maten. Door de grote diversiteit en alsmaar groeiende aanbod voldeed de filtering van Sneakerbaas niet meer aan de eisen anno nu. De techniek achter de filtering hebben we grondig aangepakt waardoor de bezoekers nu nog sneller naar gewenste sneakers kunnen filteren.

visual7_sneakerbaas

Coming soon functionaliteit

De aankondiging van nieuwe sneakers is een belangrijk onderdeel in het verkoopproces. De achterban van Sneakerbaas wordt op de hoogte gebracht van een nieuw model welke op een bepaald moment in de verkoop gaat. Ook dit traject heeft Emico voor Sneakerbaas geautomatiseerd.

Dankzij Emico is de piekbestendigheid van onze shop sterk toegenomen en kunnen er veel meer gelijktijdige sessies worden afgehandeld

Performance

Beste cijfers van de klant met de nummer 1 Magento developers

snelheidswinst laadtijden62Procent
Snelheidswinst rendering34procent
Snelheidswinst checkout85procent
Klanttevredenheid100procent

Snel en stabiel

We blijven continu bezig om de webshop van Sneakerbaas naar een hoger plan te tillen. Er liggen altijd kansen voor micro optimalisaties die onder aan de streep toch weer voor net dat beetje extra verschil kunnen zorgen. En juist daar zijn wij bij Emico altijd naar op zoek.

Nieuwsgierig?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief