Emico Logo Tagline Wit

Plutosport

We hebben doelen bereikt en verwachtingen overtroffen. Sinds Q1 2023 hebben we de shop van Plutosport overgenomen van een andere Magento agency. Er staat nu een stabiel platform waar we samen trots op mogen zijn! In het eerste jaar van onze samenwerking hebben we op alle vlakken vooruitgang geboekt en ongekende resultaten behaald.

plutosport

Een veelbelovend begin

Plutosport wendde zich tot Emico met een complexe uitdaging: er zat een groot hiaat in het retour- en crediteringsproces, vooral in combinatie met specifieke cart price rules en multi-buys. We pakten dit probleem met beide handen aan en binnen no-time was het opgelost. Dit markeerde het veelbelovende begin van een krachtige en prettige samenwerking met Plutosport en Emico.

plutosport
Bal Plutosport

Indexatie problemen zijn verleden tijd

Een van de grotere ergernissen voor Plutosport waren indexatie problemen. Door zaken anders te configureren zodat de indexes nu met meerdere processen kunnen draaien. Uiteindelijk starten er nu meer dan 30 processen tegelijk, die parallel lopen, hierdoor is de snelheid en efficiëntie enorm toegenomen. Voorheen moesten bij elke productaanpassing alle indexes opnieuw worden uitgevoerd. Dankzij onze oplossing worden nu alleen de relevante indexes bijgewerkt, wat zorgt voor een veel snellere en soepelere werking. Sindsdien behoren indexatie problemen voor Plutosport tot de verleden tijd.

1

Op weg naar de top

De performance van de Plutosport-webshop vroeg om serieuze aandacht, de gemiddelde laadtijden zaten rond 1,8 seconden. We voerden backend optimalisaties uit en implementeerden Hyvä-themes, wat in de eerste maand voor een indrukwekkende verbetering naar 800 ms heeft gezorgd en het verbeteren van de core web vitals met gemiddeld meer dan 30 procent. Om een soepele overgang te garanderen, hebben we de Hyvä-implementatie gefaseerd live gezet, beginnend met plutosport.com en snel gevolgd door plutosport.de, plutosport.be en plutosport.fr. Plutosport.nl werd als laatste omgezet, omdat de andere stores al hadden bewezen dat de verbeterde performance de klantbeleving en conversie aanzienlijk verhoogde.

In de volgende sprints implementeerden we de Hyvä-checkout, eveneens gefaseerd livegezet, en inmiddels onmisbaar voor de optimale klantbeleving. Uiteindelijk zorgde onze Emico performance optimalisaties voor het laatste zetje naar verbluffende prestaties en uiteindelijk gemiddelde laadtijden van 80 ms.

Berg Op Plutosport

In de volgende versnelling

Plutosport haar vorige PIM was een in-house ontwikkelde applicatie, maar deze bleek niet duurzaam en flexibel genoeg. We vervingen dit systeem door Pimcore, en ontwikkelden een slim categorie systeem gebaseerd op producteigenschappen. Met onze Emico import module zorgden we voor een realtime integratie tussen Pimcore en Magento 2. Afbeeldingen worden nu via onze eigen CDN rechtstreeks uit Pimcore opgehaald door de frontend, wat opslag in Magento overbodig maakt. Dit maakt de data-invoer, content- en prijsbeheer voor Plutosport’s content team veel sneller en eenvoudiger. Uitbreidingen van productinformatie zijn nu een fluitje van een cent en worden automatisch geëxporteerd naar externe kanalen zoals Magento, Channable en Tweakwise.

Header Running Pluto (2)

De snelste route naar succes

Bij de overname van de webshop bleek de synchronisatie tussen Magento en Tweakwise erg tijdrovend en intensief. Elke kleine aanpassing vereiste een volledige export, import en publicatie van het gehele assortiment voor elke store. Door Magento te koppelen aan de Tweakwise API, konden producten individueel worden geüpdatet, waardoor het publiceren van een nieuwe product-feed nu zeker 13 keer sneller is. In de dynamische markt van Plutosport is deze snelheid uiteraard een serieuze winst.

Met trots kijken we terug op alles dat we al in onze samenwerking met Plutosport hebben bereikt. We hebben veel innovatieve oplossingen geïmplementeerd die zowel de performance als de klantbeleving naar een hoger niveau hebben getild. Samen blijven we streven naar optimale resultaten, klaar voor toekomstige uitdagingen en groei.

Door een aantal (subtiele) UX aanpassingen, maar bovenal de extreme winst in snelheid en laadtijden, overtreft de shop op alle aspecten de steeds hoger wordende e-commerce maatstaven!

Rowin Peet, Product Owner E-Commerce

Bert Rutjens, Technical Product Owner

“Als je terugdenkt aan waar we vandaan komen, besef je pas hoe groot het verschil eigenlijk is. Als ik zo wat punten moet noemen zijn de eerste onderwerpen waaraan ik denk; stabiliteit, snellere uitrol nieuwe features, hogere kwaliteit code, grote projecten snel en gestructureerd opgeleverd. We zitten daarnaast minimaal één keer per sprint bij elkaar op locatie, zo draagt de directe communicatie natuurlijk bij aan het goede gevoel bij onze samenwerking.”

Buitenaardse cijfers voor Pluto

Deze case leent zich voor het delen van cijfers. Ze zijn zeer indrukwekkend en tonen bovenal aan dat de veelbelovende start is overtroffen.

Gemiddelde laadtijden80 msvermindering van 95%
Tweakwise updates13 xsneller
Zorgeloze indexatie0problemen
Core Web Vitals slagen30 %verbetering

Daag ons uit

Wil jij ook e-commerce resultaten die door het dak gaan en vol vertrouwen de competitie aangaan? Emico gaat de grootste e-commerce uitdagingen aan. Onze sport is het oplossen van complexe vraagstukken, niets is ons te gek!

Neem contact op.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief