Emico

Debed Discounter kan met een gerust hart slapen

Voor Dekbed Discounter pakken we goed uit met een gloednieuwe PWA die van alle gemakken voorzien is.

dekbed-discounter

Dekbed Discounter is één van de grootste webshops in dekbedovertrekken, hoeslakens, dekbedden, kussens, boxsprings, etc. Of zoals ze zelf zeggen: De grootste webwinkel in beddengoed van de Benelux.

Als je één van de meest succesvolle webshops van dit moment mag ontwikkelen, dan wordt je daar natuurlijk heel blij van. Voor Dekbed Discounter gingen wij aan de slag voor een nieuwe shop op basis van een PWA.

dekbed-discounter
Dekbed Afbeelding 3

Wat we deden

Géén frontend, maar wel een backend dat alles omvat. Samen met het interne ontwikkelteam van Dekbed Discounter is er een state of the art e-commerce omgeving neergezet.

Omdat Dekbed Discounter ook nog andere labels heeft, zoals WoonQ, KoopjeDeal en inmiddels ook Floralove was de wens dat alle content super flexibel vanuit één Pimsysteem te beheren was. 

De backend is uiteindelijk gemaakt met behulp van Magento en voor het Pimsysteem is gekozen voor Pimcore. Deze Magento en Pimcore kennis brachten wij in. En hoe!

Dekbed Afbeelding 2

Unieke features

Even terug naar Pimcore, want hier ligt het zwaartepunt voor Dekbed Discounter. Pimcore is zo ingericht dat het een onmisbare tool is voor hun content editors. Standaard biedt Pimcore geen goede mogelijkheid voor multi site oplossingen. Wij hebben hier een goed datamodel voor bedacht. Producten kunnen ze nu super eenvoudig publiceren op meerdere sites.

Ook voor de synchronisatie tussen Pimcore en Magento was geen out of the box oplossing voor handen. Nu hebben wij hier een realtime synchronisatie-oplossing voor gebouwd. Hierdoor zijn nieuwe producten eenvoudig op te voeren en wijzigingen bijna instant zichtbaar. Hiervoor gebruiken we RabbitMQ om dit heel schaalbaar op te zetten en het opslaan van producten in Pimcore zo niet te vertragen.

Dekbed Afbeelding 4

Toekomstbestendig

Naast de slimme oplossingen vanuit onze kant, zoals extreem efficiënte Varnish caching en maatwerk GraphQL integratie met Magento 2 hebben onze ontwikkelaars ook een duidelijke consultancy rol gespeeld in het uitdenken van een logische Pimcore productstructuur. 

Enerzijds voor de content editors die eenvoudig producten met content kunnen verrijken, maar ook zodat andere systemen zoals Magento een naadloze integratie hebben.

Bovendien zijn al deze oplossingen gemaakt met in het achterhoofd dat de time-to-market enorm snel is. Een nieuw verkoopkanaal optuigen is zo een fluitje van een cent.

Kortom: Dekbed Discounter is klaar voor de toekomst en hier bouwen wij nog altijd graag aan mee!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief