Emico Logo Tagline Wit

ANWB is op de juiste weg

Voor ANWB hebben wij eens goed gas gegeven. Met een volledig op PWA gebaseerde webshop is ANWB mede dankzij Emico klaar voor de toekomst!

anwb

ANWB is een begrip in Nederland en hoe mooi is het dan om het volledige vertrouwen te krijgen en een webshop neer te zetten die bomvol zit met de nieuwste technieken en qua performance door het dak gaat?

ANWB was op zoek naar een betrouwbare partner die de migratie van Magento 1 naar Magento 2 in goede banen kon leiden. Emico was al partner van ANWB en ondanks de uitgezette opdracht bij andere partijen had ANWB uiteindelijk geen enkele twijfel om opnieuw voor Emico te kiezen als bureau die de hele migratie in goede banen zou leiden.

anwb
Kopie van hexgon_screen

Webshop gebaseerd op PWA

Vanuit de overgang naar Magento 2 ontstond de wens om een PWA shop neer te zetten. Er is gekozen voor een zogenaamde headless oplossing en hebben de frontend losgetrokken van de backend. 

De frontend van de ANWB shop is gemaakt door in-house developers, terwijl de backend (Magento) is neergezet door de developers van Emico. Een vlekkeloze samenwerking in één SCRUM-team was het fundament van de nieuwe webshop van ANWB.

De PWA die is neergezet is uiteraard gebaseerd op GraphQL en er is een uitgebreide koppeling gebouwd voor AX (ERP-systeem). Hier komt productinformatie uit en voorraadstanden en orders worden daar automatisch in verwerkt. 

Door de omvang van dit project was het van groot belang om vooraf al met heel veel zaken rekening te houden. Zo was bekend dat ANWB in de toekomst gebruik gaat maken van OIL en dat AX hiermee vervangen wordt. Hier is vanaf de start rekening mee gehouden tijdens de ontwikkeling, zodat code hergebruikt kan worden en dat er dus efficiënter gebouwd kan worden in de toekomst.

ANWB_4-1024x576

Unieke features

Van technische uitdagingen krijgen wij de meeste energie. En deze technische uitdagingen ontbraken in de shop van ANWB ook zeker niet.

Uitbreiding van Magento

We hebben het tonen van prijzen in Magento uitgebreid met het tonen van prijzen voor niet ANWB-leden en voor leden die wel lid zijn van ANWB. 

Store manager

Ook is er een uitgebreide store manager gebouwd waarin de fysieke ANWB-winkels beheerd kunnen worden. Openingstijden, locaties van de winkels en adresgegevens zijn zo eenvoudig aan te passen.

Bovendien zijn veel ANWB-winkels voorzien van zogenaamde webzuilen. Klanten kunnen hierop een weborder plaatsen. Ook deze functionaliteit heeft Emico naadloos geïntegreerd met de bestaande software.

Uitgebreide tests

Emico heeft een eigen test framework ontwikkeld die in te zetten is voor alle Magento 2 klanten. Deze test, gebaseerd op Codeception, is een flinke verbetering ten opzichte van het standaard Magento 2 test framework.

Anwb Vignetten Emico

Focus op: performance, kwaliteit en security

Performance

Performance zit in ons DNA en ook voor ANWB zijn we hier weer mee tot het uiterste gegaan. Van efficiënte varnish caching voor de GraphQL API tot het neerzetten van extreem schone code. Bovendien heeft Emico de tool Imaginary geïmplementeerd. Hierdoor hoeft ANWB zich geen zorgen meer te maken om het formaat en de grootte van de afbeeldingen die gebruikt worden. 

Kwaliteit

Hoe kunnen we zo dicht mogelijk bij standaard Magento blijven? Dat is de vraag die wij ons regelmatig stellen. Dit heeft als voordeel dat upgraden relatief eenvoudig gaat en er weinig bugs ontstaan. Dus niet teveel maatwerk, maar dicht bij de core van Magento blijven.

“Wij doen er alles aan om de kwaliteit extreem hoog te hebben. Focus op security, testing, etc. Wij nemen nooit shortcuts. Constante focus op kwaliteit.” Bram –  Lead developer bij Emico

Security

Voor ANWB zijn er automatische security tests op basis van het OWASP Framework in een Docker container geïmplementeerd. Bovendien hebben we een tool die automatisch controleert of er third party packages gebruikt worden, met bekende veiligheids-issues. 

Wij doen er alles aan om de kwaliteit extreem hoog te hebben. Focus op security, testing, etc. Wij nemen nooit shortcuts. Constante focus op kwaliteit dus!

Mooie resultaten

ANWB heeft nu een platform staan dat schaalbaar en toekomstbestendig is en bovendien qua performance enorme verbeteringen heeft doorgemaakt. Wij bouwen met gepaste trots verder aan dit mooie platform voor één van de grootste online spelers van Nederland!

Interesse gekregen?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief